Voor Informatie over Soldaten gesneuveld in Europa. Tijdens de 2e Wereldoorlog.

ww2-europe.com

Deze website is opgedragen aan de mannen en vrouwen van de geallieerde strijdkrachten die in de Asia-Pacific Regio zijn omgekomen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

informatie over iets

op deze Website, of anders.

sjoke.vijgen@gmail.com

Uitleg diverse onderdelen

Air-Force

In some file’s is his crewmembers, not the all crew-members survived it (not mentioned), some of them were also K.I.A. others became POW or survived, but is not mentioned.

Most Planes got 10 Crewmembers, goes up to 14 or less.

Explanation Crew jobs on board the plane.

BOMBARDIER                     Aim and let the Bombs drop

ENGINEER                         On-board Mechanic

TOP TURRET GUNNER         Gunner on top

BALL TURRET GUNNER       Gunner beneath plane

WAIST GUNNER                 Gunner in Waist of the Plane

TAIL GUNNER                   Gunner in the back of the plane

CBI: C(hina), B(urma), I(ndia)

Het begrip Heavy bij Bomber Groups duidt op de zwaarte van de het Bombarderen, je hebt Very Heavy, Heavy, Medium en Light.

The Philippine Scouts

(Filipijns: Maghahanap ng Pilipinas of Hukbong Maghahanap ng Pilipinas)

was een militaire organisatie van het Amerikaanse leger van 1901 tot het einde van de Tweede Wereldoorlog en ontbonden in 1948 door de Filippijnse regering na de onafhankelijkheid van het land. Deze troepen waren over het algemeen Filippino’s en Filipijns-Amerikanen die waren toegewezen aan het Filippijnse departement van het Amerikaanse leger, onder het bevel van blanke Amerikaanse onderofficieren (hoewel een handvol Filippijnse Amerikanen opdrachten kreeg van de Militaire Academie van de Verenigde Staten). Filippijnse Scout-eenheden kregen het achtervoegsel “(PS)”, om ze te onderscheiden van andere eenheden van het Amerikaanse leger.

De eerste Scout-compagnieën werden in 1901 door de VS georganiseerd om de Filippijnse revolutionaire krachten te bestrijden die toen door generaal Emilio Aguinaldo werden geleid. In 1919-1920 werden de PS-compagnieën gegroepeerd in regimenten als onderdeel van het Amerikaanse leger en vooraf aangewezen de 43d, 44th, 45th en 57th Infantry Regiments, plus de 24th en 25th Field Artillery Regiments, het 26th Cavalry Regiment (PS) en de 91e en 92e kustartillerieregimenten. Er werden ook dienst- en ondersteuningsformaties georganiseerd als genie-, medische, kwartiermeester- en marechaussee-eenheden. De infanterie- en veldartillerieregimenten werden gegroepeerd met het U.S. 31st Infantry Regiment om de Filippijnse divisie van het Amerikaanse leger te vormen. Op dit punt werden de Scouts de fronttroepen van het Amerikaanse leger in de Stille Oceaan.

Dankzij Wikipedia.

Medals

Op de lijst staan ​​enkele onderscheidingen, medailles en onderscheidingen die zijn ontvangen of waarvoor mogelijk in aanmerking zijn gekomen. Dit is waarschijnlijk geen volledige boekhouding. Er kunnen andere onderscheidingen, medailles of eervolle vermeldingen zijn ontvangen waarvan we geen gegevens hebben.

Navy

Afbeeldingen van Crews van schepen is altijd maar een gedeelte van de Bemanning van de verschillende onderdelen aan boord.

De Amerikaanse Marine heeft ook een Naval Reserve dit is de Reservecomponent van de Amerikaanse Marine.

Typhoons

Pacific Typhoons Cobra, 18 december 1944 en Typhoon Ida, 17 september 1945

Op 18 december 1944 opereerden de schepen van Task Force 38, zeven vloot- en zes lichte carriers, acht slagschepen, 15 kruisers en ongeveer 50 torpedobootjagers ongeveer 300 mijl ten oosten van Luzon in de Filippijnse Zee. De vliegdekschepen hadden net drie dagen zware aanvallen op Japanse vliegvelden achter de rug, waarbij vijandelijke vliegtuigen werden onderdrukt tijdens de Amerikaanse amfibische operaties tegen Mindoro op de Filippijnen. Hoewel de zee de hele dag ruwer was geworden, gaf de nabije cycloonstoring relatief weinig waarschuwing voor de nadering ervan. Op 18 december haalde de kleine maar hevige tyfoon de Task Force in terwijl veel van de schepen probeerden bij te tanken. Veel van de schepen werden gevangen in de buurt van het centrum van de storm en geteisterd door extreme zeeën en orkaankracht. Drie torpedobootjagers, USS Hull, USS Spence en USS Monaghan, kapseisden en stortten met praktisch alle handen neer, terwijl een kruiser, vijf vliegdekschepen en drie torpedobootjagers ernstige schade opliepen. Ongeveer 790 officieren en manschappen werden verloren of gedood, met nog eens 80 gewonden. Er ontstonden branden in drie carriers toen vliegtuigen losbraken in hun hangars en zo’n 146 vliegtuigen op verschillende schepen verloren gingen of onherstelbaar beschadigd raakten door branden, impactschade of door overboord te worden geveegd. Deze storm heeft de marine meer schade toegebracht dan welke storm dan ook sinds de orkaan bij Apia, Samoa in 1889. In de nasleep van deze dodelijke storm richtte de Pacifische Vloot nieuwe weerstations op op de Caroline-eilanden en, zoals ze waren beveiligd, Manilla, Iwo Jima en Okinawa. Daarnaast werden in Guam en Leyte nieuwe weercentrales (voor het coördineren van gegevens) opgericht.

Merril’s Marauders

HADUZUP, INKANGAHTAWNG, NHPUM GA, & MYITKYINA) en dertig kleine gevechten, versloegen ze de ervaren soldaten van de Japanse 18e Divisie (Veroveraars van Singapore en Malaya) die de Marauders aanzienlijk overtroffen. De Marauders, die zich altijd achter de hoofdmacht van de Japanners bevonden, verstoorden de bevoorradings- en communicatielijnen van de vijand volledig en bereikten hun climax achter de linies met de verovering van Myitkyina Airfield, het enige all-weather vliegveld in Noord-Birma.

De aanval op Myitkyina was het hoogtepunt van vier maanden marcheren en vechten in de jungle van Birma. Geen enkele andere Amerikaanse strijdmacht, behalve de First Marine Division, die Guadalcanal vier maanden lang heeft ingenomen en bezet, heeft zoveel ononderbroken gevechtsdiensten in de jungle gehad als Merrill’s Marauders. Maar geen enkele andere Amerikaanse troepenmacht had zo ver gemarcheerd, zo onafgebroken gevochten of zoveel uithoudingsvermogen moeten tonen als de snel bewegende, keiharde voetsoldaten van Merrill’s Marauders.

Toen de Marauders Myitkyina aanvielen, hadden ze meer dan 800 mijl achter zich aan marcheren over jungle- en bergwegen en -sporen. Ze moesten al hun uitrusting en voorraden op hun rug en op de rug van pakezels dragen. Opnieuw bevoorraad door luchtdruppels moesten de Marauders vaak een open plek in de dichte jungle maken om de voorraden te ontvangen.

Elke gewonde Marauder werd geëvacueerd, een buitengewone prestatie op zich. Elke gewonde Marauder moest door zijn kameraden op een geïmproviseerde brancard (meestal gemaakt van bamboe en veldjassen of overhemden) worden gedragen totdat een evacuatiepunt was bereikt. Deze evacuatiepunten waren voornamelijk kleine jungledorpen, waar de Marauders dan een landingsbaan moesten uithakken voor de kleine Piper Cub Evac. vliegtuigen. De dappere sergeant-piloten van de luchtreddingseenheid zouden dan landen en opstijgen in deze zeer gevaarlijke omstandigheden, waarbij ze elke ernstig gewonde Marauder één voor één verwijderden. De kleine vliegtuigen, ontdaan van alle apparatuur behalve een kompas, hadden ruimte voor de piloot en een brancard.

Aan het einde van hun campagne werden alle resterende Marauders die nog in actie waren geëvacueerd naar ziekenhuizen die leden aan tropische ziekten, uitputting en ondervoeding, of zoals de tags op hun gehavende uniformen zeiden: “A.O.E.” Opeenhoping van alles).

Voor hun prestaties in Birma kregen de Marauders in juli 1944 de “DISTINGUISHED UNIT CITATION” toegekend. In 1966 werd deze prijs echter opnieuw aangewezen als de “PRESIDENTIAL UNIT CITATION”, die door de president in naam van het congres wordt toegekend. De Marauders hebben ook het uiterst zeldzame onderscheid dat elk lid van de eenheid de “BRONZE STAR” ontvangt.

http://www.marauder.org/history.htm

 

United States Army Forces Far East

Filippijnse Marechaussee

1e PC-regiment

2e PC-regiment

3e PC-regiment.

4e PC-regiment

HQ Filippijnse Dept

Hoofdkwartier – Havenverdediging van Manilla en Subic Bays

Philippine Division {PS-Philippine Scouts} {Per 31 juli 1941 Division genummerd 10.743}

Post Service Commando {PS}. ABMC vermeldt 175 doden

1e Filippijnse kustartillerie. ABMC vermeldt 1 dode

12e Medisch Bataljon {PS}. ABMC vermeldt 121 doden

12e Medisch Regiment {PS}. ABMC vermeldt 13 doden

12e Militaire Politie Compagnie {PS}. ABMC vermeldt 40 doden

12e Ordnance Company {PS}. ABMC vermeldt 45 doden

12e kwartiermeester bataljon HQ {PS}. ABMC vermeldt 3 doden

12e kwartiermeesterbataljon {PS}. ABMC vermeldt 70 doden

12e kwartiermeester Regiment (Verenigde Staten) (PS). ABMC vermeldt 90 doden

12e Signaal BEDRIJF {PS}. ABMC vermeldt 77 doden

14e Genieregiment {PS}. ABMC vermeldt 324 doden

14e Geniebataljon {PS}. ABMC vermeldt 4 doden

17e Ordnance Company {US Army}. ABMC vermeldt 45 doden

23e Veldartillerie (PS) {Btry A}. ABMC vermeldt 159 doden + 1 dode {1st Battalion}

24e Veldartillerie {PS}. ABMC vermeldt 309 doden

26e Cavalerieregiment (PS). ABMC vermeldt 301 doden

31ste Infanterie {Amerikaanse leger}. ABMC vermeldt 936 doden

43ste Infanterie (PS). ABMC vermeldt 31 doden

45ste Infanterie (PS). ABMC vermeldt 1.039 doden

47ste Infanterie (PS). ABMC vermeldt 1 dode

47th Motor Transport Company (PS).ABMC vermeldt 1 dode

57th Infantry (PS).ABMC vermeldt 983 doden

59th Coast Artillery {US Army}.{Corregidor} ABMC vermeldt 329 doden+1 {Col Paul Bunker}

60th Coast Artillery (Verenigde Staten). {Corregidor} ABMC vermeldt 390 doden

71ste Medisch Bataljon (PS). ABMC geeft 0 doden weer

74ste kwartiermeester Bakery Co (PS). ABMC vermeldt 17 doden

75ste Ordnance Depot Company {US Army}. ABMC vermeldt 3 doden

75ste Ordnance Company {US Army}. ABMC vermeldt 35 doden

86ste Veldartillerie (PS). ABMC geeft 169 in totaal (8 doden voor regiment + 161 doden voor bataljon)

88e Veldartillerie {PS}. ABMC vermeldt 186 doden

91e Kustartillerie {PS}. ABMC vermeldt 202 doden

92nd Coast Artillery {PS}.{Corregidor} ABMC vermeldt 200 doden

200th Coast Artillery {US Army} – ABMC vermeldt 373 doden

202e Filippijnse Geniebataljon {US Army}. ABMC vermeldt 9 doden

252e seinbouwbedrijf {PS}. ABMC vermeldt 44 doden

515th Coast Artillery Regiment. {US Army} ABMC vermeldt 207 doden

808e MP Company {US Army} – ABMC vermeldt 90 doden

Voorlopige Tankgroep: onder bevel van BG James Weaver.

17e Ordnance Battalion (één Company) ABMC vermeldt 45 doden

192nd Tank Battalion – ABMC vermeldt 189 doden HQ Co 192nd Tank Battalion -ABMC vermeldt 2 doden.{Note-192nd Tank Battalion artikel meldt dat 328 de oorlog niet heeft overleefd}

194e Bataljon van de Tank – (minder Company B). ABMC vermeldt 183 doden

Far East Air Force onder bevel van generaal-majoor Lewis H. Brereton; ook onder bevel van brigadegeneraal Harold Huston George {Gedood bij vliegongeval

Australië 30 april 1942}

5e vliegbasisgroep

 

V Bomber Commando

 

19th Bomb Group (Zwaar) (Hoofdkwartier, Clark Field) ABMC vermeldt 3 doden; HQ Squadron 19e BG ABMC lijst 103 doden;

14e Bomb Squadron (Del Monte Field, 5 december B-17) ABMC vermeldt 13 doden

28th Bomb Squadron (Clark Field, 8 B-17) ABMC vermeldt 93 doden

30th Bomb Squadron (Clark Field, 9 B-17) ABMC vermeldt 110 doden

93rd Bomb Squadron (Del Monte Field, 5 december B-17) ABMC vermeldt 116 doden

 

440th Ordnance Squadron ABMC vermeldt 68 doden

27th Bomb Group (Light) Headquarters ABMC vermeldt 3 doden

2nd Observation Squadron (Nichols Field, 21 verschillende vliegtuigen) ABMC vermeldt 71 doden

16th Bomb Squadron (Fort William McKinley) ABMC vermeldt 72 doden

17e Bomb Squadron (San Fernando Field) ABMC vermeldt 62 doden

91st Bomb Squadron (San Marceleno Field-B-18) ABMC vermeldt 76 doden

48th Material Squadron ABMC vermeldt 53 doden + 19 ook doden vermeld toen het 48th Squadron deel uitmaakte van V Air Base Group

454th Ordnance Squadron ABMC vermeldt 71 doden

Opmerking: grondechelon van de 27th Bomb Group bij Bataan vocht als 2nd Battalion (27th Bombardment Group) Provisional Infantry Regiment (Air Corp).

V Interceptor Commando

19th Air Base Group ABMC lijst 1 overleden

20th Air Base Group ABMC lijst 1 dood

Tow Target Detachement

5e Communicatie Detachement. ABMC geeft 0 doden weer

5th Weather Detachment ABMC lijsten 0 Dead

Chemische Oorlogvoering Det,

4e Chemische Maatschappij (Luchtvaart). ABMC vermeldt 33 doden

5e Chemisch Detachement (Bedrijfsluchtvaart) ABMC vermeldt 2 doden

19e squadron van de luchtmachtbasis. ABMC vermeldt 79 doden

27e Materiële Squadron. ABMC vermeldt 75 doden

28e Materiële Squadron. ABMC vermeldt 92 doden

47e Materiële Squadron.

803d Engineering Detachement (bataljon-luchtvaart). ABMC vermeldt 232 doden

809e technische detachement .

409e Signaal/Communicatie Detachement (Bedrijfsluchtvaart) ABMC vermeldt 29 doden

429e Onderhoudsdetachement

24th Pursuit Group (hoofdkantoor, Clark Field). Kolonel Orrin l. Grover. HQ Squadron ABMC vermeldt 112 doden

3rd Pursuit Squadron (Iba Field, 18 P-40E) ABMC geeft 0 doden weer

17th Pursuit Squadron (Nichols Field, 18 P-40E) ABMC vermeldt 0 doden

20th Pursuit Squadron (Clark Field, 18 P-40B) ABMC vermeldt 96 doden

35th Pursuit Group (hoofdkwartier onderweg naar Filipijnen) ABMC vermeldt 5 doden

21e Pursuit Squadron (bijgevoegd 24e PG, Nichols Field, 18 P-40E ontvangen 7 december) ABMC vermeldt 89 doden

34th Pursuit Squadron (bijgevoegd 24th PG, Del Carmen Field, 18 P-35A ontvangen 7 december) ABMC vermeldt 0 doden

Philippine Aircraft Warning Detachement

6th Pursuit Squadron, Philippine Army Air Corps (Batangas Field, 12 P-26) ABMC vermeldt 1 dode

Filippijnse leger

Hoofdkwartier Filippijnse leger:

11e Divisie

HQ 11e Divisie: ABMC vermeldt 1 dode

HQ Com 11th Division: ABMC vermeldt 1 dode

11th Field Artillery Regt: ABMC vermeldt 1 doden

11e Infanterie Regiment: ABMC vermeldt 4 doden

12e Infanterie Regiment: ABMC vermeldt 2 doden

13e Infanterie Regiment: ABMC vermeldt 1 doden

21e Divisie

 

21e Engr Battalion: ABMC vermeldt 2 doden

21e Field Artillery Regiment: ABMC vermeldt 3 doden

21e Infanterie Regiment: ABMC vermeldt 3 doden

22e Infanterie Regiment: ABMC vermeldt 3 doden

31e Divisie

31e Engr Battalion: ABMC vermeldt 1 doden

31st Field Artillery Regt: ABMC vermeldt 2 doden

31st Infantry Regiment: ABMC vermeldt 6 doden

32nd Infantry Regiment: ABMC vermeldt 3 doden

41e Divisie: Bevelvoerend generaal Vicente Lim {ABMC dood vermeld}

41st Engr Battalion: ABMC vermeldt 1 doden

41st Infantry Regiment: ABMC vermeldt 6 doden

42nd Infantry Regiment: ABMC vermeldt 4 doden

51ste Divisie

51st Field Artillery Regiment: ABMC vermeldt 4 doden

51st Infantry Regiment: ABMC vermeldt 4 doden

52nd Infantry Regiment: ABMC vermeldt 4 doden

53e Infanterie Regiment: ABMC vermeldt 4 doden

 

61ste Divisie

 

HQ 61st Division: ABMC vermeldt 1 dood

61st Field Artillery Regiment: ABMC vermeldt 4 doden

61e Infanterie Regiment: ABMC vermeldt 1 doden

62e Infanterie Regiment: ABMC vermeldt 4 doden

63e Infanterie Regiment: ABMCvermeldt 1 doden

 

71e Divisie

71st Field Artillery Regt: ABMC vermeldt 1 doden

71st Infantry Regiment: ABMC vermeldt 2 doden

72nd Infantry Regiment: ABMC vermeldt 6 doden

73e Infanterie Regiment: ABMC vermeldt 3 doden

75th Infantry Regiment: ABMC vermeldt 1 doden

71st Quartermaster Co: ABMC vermeldt 1 dode

81st Division-brigadegeneraal Guy O. Fort {KIA}

81st Division: ABMC vermeldt 5 doden

81e Engr Batt.: ABMC vermeldt 1 dode

81st Field Artillery Regt: ABMC vermeldt 2 doden

809th Engineering Detachment

409th Signal/Communications Detachment (Company-Aviation) ABMC lists 29 dead

429th Maintenance Detachment

24th Pursuit Group (Headquarters, Clark Field). Colonel Orrin l. Grover. HQ Squadron ABMC lists 112 dead

3rd Pursuit Squadron (Iba Field, 18 P-40E) ABMC lists 0 dead

17th Pursuit Squadron (Nichols Field, 18 P-40E) ABMC Lists 0 dead

20th Pursuit Squadron (Clark Field, 18 P-40B) ABMC Lists 96 dead

35th Pursuit Group (headquarters en route to Philippines) ABMC lists 5 dead

21st Pursuit Squadron (attached 24th PG, Nichols Field, 18 P-40E received 7 December) ABMC lists 89 dead

34th Pursuit Squadron (attached 24th PG, Del Carmen Field, 18 P-35A received 7 December) ABMC lists 0 dead

Philippine Aircraft Warning Detachment

6th Pursuit Squadron, Philippine Army Air Corps (Batangas Field, 12 P-26) ABMC lists 1 dead

Philippine Army

HQ Philippine Army:

11th Division

HQ 11th Division: ABMC lists 1 dead

HQ Com 11th Division: ABMC lists 1 dead

11th Field Artillery Regt: ABMC lists 1 dead

11th Infantry Regiment: ABMC lists 4 dead

12th Infantry Regiment: ABMC lists 2 dead

13th Infantry Regiment: ABMC lists 1 dead

21st Division

21st Engr Battalion: ABMC lists 2 dead

21st Field Artillery Regiment: ABMC lists 3 dead

21st Infantry Regiment: ABMC lists 3 dead

22nd Infantry Regiment: ABMC lists 3 dead

31st Division

31st Engr Battalion: ABMC lists 1 dead

31st Field Artillery Regt: ABMC lists 2 dead

31st Infantry Regiment: ABMC lists 6 dead

32nd Infantry Regiment: ABMC lists 3 dead

41st Division: Commanding general Vicente Lim {ABMC listed dead}

41st Engr Battalion: ABMC lists 1 dead

41st Infantry Regiment: ABMC Lists 6 dead

42nd Infantry Regiment: ABMC lists 4 dead

51st Division

51st Field Artillery Regiment: ABMC lists 4 dead

51st Infantry Regiment: ABMC lists 4 dead

52nd Infantry Regiment: ABMC lists 4 dead

53rd Infantry Regiment: ABMC lists 4 dead

61st Division

HQ 61st Division: ABMC Lists 1 dead

61st Field Artillery Regiment: ABMC lists 4 dead

61st Infantry Regiment: ABMC lists 1 dead

62nd Infantry Regiment: ABMC lists 4 dead

63rd Infantry Regiment: ABMC Lists 1 dead

71st Division

71st Field Artillery Regt: ABMC Lists 1 dead

71st Infantry Regiment: ABMC lists 2 dead

72nd Infantry Regiment: ABMC lists 6 dead

73rd Infantry Regiment: ABMC lists 3 dead

75th Infantry Regiment: ABMC lists 1 dead

71st Quartermaster Co: ABMC lists 1 dead

81st Division-Brig Gen Guy O. Fort {KIA}

81st Division: ABMC lists 5 dead

81st Engr Batt.: ABMC lists 1 dead

81st Field Artillery Regt: ABMC vermeldt 2 doden

 

82nd Infantry Regiment: ABMC vermeldt 2 doden

 

83e Infanterie Regiment: ABMC vermeldt 1 doden

 

91e divisie

 

HQ 91st Division: ABMC vermeldt 1 dode

 

91e Field Artillery Regiment: ABMC vermeldt 5 doden

91st Infantry Regiment: ABMC vermeldt 2 doden

92nd Infantry Regiment: ABMC vermeldt 5 doden

 

93e Infanterie Regiment: ABMC vermeldt 1 doden

 

101ste Divisie

ABMC vermeldt 1 met Divisie;

101e Engr Bataljon; ABMC vermeldt 1 dode;

101e Veldartillerieregt; ABMC vermeldt 1 dode;

101e Inf Regt; ABMC vermeldt 7 doden;

102e Inf Regt; ABMC vermeldt 0 doden;

103e Inf Regt; ABMC vermeldt 3 doden

Havenverdediging van Manilla en Subic Bays: Voor sterkte in november 1941 zie [2] Opmerking: Havenverdediging omvatte hierboven genoemde eenheden:

 

HQ en HQ Batterij;

 

59e Kustartillerie; Zie hierboven voor slachtofferlijsten

60e Kustartillerie; Zie hierboven voor slachtofferlijsten

91e Kustartillerie {PS}; Zie hierboven voor slachtofferlijsten

 

92e Kustartillerie {PS}; Zie hierboven voor slachtofferlijsten

USAMP Harrison[60]

 

station ziekenhuis

 

Chemische Oorlogvoering Det.